MRANTI Supercharger Southern Region 2023

7 September 2023

Telah berlangsung program MRANTI Supercharger Southern Region 2023
pada 7 September 2023 (Khamis) bertempat di Medini 6, Iskandar Puteri, Johor.

Program ini bertujuan untuk memberi pendedahan serta peluang kepada generasi muda untuk menerokai ilmu teknologi inovasi pada masa kini. Melalui program ini juga pelejar berpeluang untuk menyampaikan idea dan pandangan mereka berkenaan teknologi inovasi yang sedia ada atau yang sedang dibangunkan oleh pelajar itu sendiri.

Antara Syarikat Pelajar / Usahawan Pelajar UTHM yang terlibat:
📌PAMERAN (5 spin-off / product shj)
1. Pronature Living Solutions Sdn Bhd
2. Mak Janda Johor

📌PITCHING ( 2 - 3 peserta shj)
1. Bambusoideae Technology Sdn Bhd
2. Swidweb Solutions
3. Stratetics Experts Sdn. Bhd.

📌SESI POWER SHARING & FUNDING POCKET TALK (20 peserta pensyarah/penyelidik)
1. Hisyam Abdul Rahman - FKEE
2. PM Dr. Angzas Sari
3. PM Dr. Akhmazillah
4. PM Dr. Aliff Hisham
5. SHAKTIVELL M.LETCHUMANAN (FKMP)

Kami dengan sukacita untuk berkongsi bahawa FIBER COMP sekali lagi menandakan satu lagi pencapaian yang baik dengan dipilih sebagai salah satu daripada tiga (3) pitcher terbaik di SUPERCHARGER WILAYAH SELATAN MRANTI 2023! 🥳😍

Tahniah sekali lagi dan semoga team FIBER COMP terus maju ke hadapan seiring dengan perkembangan teknologi semasa.🤩

UTHM telah menghantar empat peserta UTHM dalam pertandingan Pitch & Chill, iaitu STU Bambusoideae Technology Sdn. Bhd., STU Swidweb Solutions, STU Pelajar Stratetics Expert Sdn Bhd. Dan Sentan Gijitsu Robot by Dr. Abu Ubaidah

Tahniah diucapkan kepada pelajar Stratetic Expert di bawah pimpinan pelajar Ph.D, Shaktivell M.Letchumanan dengan tajuk penyelidikan dan STU Bambusoideae Technology di bawah pimpinan Ts. Dr. Mohd Nazrul Roslan dari Fakulti Kejuruteraan yang telah memenangj Best Pitchers di MRANTI Supercharger Southern Region 2023.

Sorotan Lensa Program

ANDA BUNTU, PTU BANTU!

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai PTU, sila hubungi kami.

ALAMAT

F6-03-002A, Aras 2, Bangunan Penyelidikan F6,
    Pusat Teknousahawan Pelajar,
    Universiti Tun Hussein Onn Malaysia,
    86400, Parit Raja, Batu Pahat,
    Johor, Malaysia.

Untuk maklumat lanjut & Info terkini :

To Top

Tel : 07 - 4538390

Copyright © 2020 - All rights reserved - Pusat Teknousahawan Universiti (PTU).